Lopen, spinnen lopen… dat was mijn sportieve weekend in drie woorden de afgelopen dagen.

De hele week al een beetje last van de kuit en tot overmaat van ramp brak 1 van mijn cursisten afgelopen dinsdag ook nog eens een trapas. Hierdoor moest ik natuurlijk boeddhistisch als ik ben mijn fiets afstaan omdat de les vol zat. En dus miste ik mijn gratis fietstraining die avond. En dus mijn hersteltraining voor de kuit.

Dus de volgende avond maar al mijn moed bij elkaar geraapt en gaan trainen bij Jayant van David Lloyd, aka de spinninggoeroe. Een lesje van 45 minuten maar ik was gesloopt erna maar de kuit hield zich goed. Vervolgens vrijdagavond gaan lopen om te kijken of de rechteronderkant van mijn been het zou houden. En warempel, na veel gestrek voor- en achteraf gecombineerd met een trainingsloopje van slechts 45 minuten (ik kan blijkbaar best mezelf in bedwang houden) bleek het getergde lichaamsdeel zich wonderwel goed te houden.

Vervolgens de volgende ochtend bij Club You de vroege sessie gedaan op de spinningfiets. Redelijk volle bak, veel gelachen en keihard gefietst op de les van afgelopen zaterdag. Goede feedback van de spinners en geen onderdelen van de fietsen afgebroken deze keer. En het kuitje hield zich prima.

Vanochtend buitengewoon fijn uitgeslapen en daarna mijn kinderen geënthousiasmeerd om ‘s middags te gaan zwemmen voor het geval papa met een stijf onderbeen thuis zou komen van zijn duurloopje. Niet zo lang als vorige week, ben pas in de derde week in de opbouw naar CPC, en ik moest maar zien hoe de kuit zich zou houden.

Uiteindelijk dus prima en na 75 minuten over de Zwijndrechtse wegen te hebben gelopen en twee keer dus de brug over, kwam ik zeer fris thuis aan. Kortom, de hele week goed gedoseerd bezig geweest met als resultaat 2 heerlijke loopjes, een redelijk goed hersteld lichaam en de goede hoop dat ik steeds verstandiger aan het sporten ben. De komende week gewoon donderdag en zaterdag spinningles geven bij Balanz , 1 tempotraining op woensdag en een duurloop op zondag. Ik hou je op de hoogte……