Het was me een weekje wel. Net bekomen van het Veluwe avontuur werd er deze week maar liefst 5 keer gereden.

De zomervakantie is weer aangebroken en dan gaat natuurlijk de fietsfrequentie omhoog. Maar 5 tochtjes in 1 week dat is zelfs voor DBK best een aardig aantal met een totaal van 375 kilometer !

Voordat ik even alle tochtjes kort zal toelichten, wil ik eerst even het volgende met jullie delen: het Jaxiting fiets-organogram.

Na ruim een jaar Jaxiting en vanaf 2009 fietsen met de bovenstaande sujetten leek het me een goed idee om alle fietsvrienden maar eens in beeld te brengen. En wat valt dan direct op: fietsen is goed voor je sociale netwerk. En dan vooral als Onverstand tot de vaste kern behoort want hij is in zijn eentje alleen al verantwoordelijk voor zo’n 10 Jaxiting-volgers en wekelijks is hij zeer druk bezig om dit aantal uit te breiden. En zijn aanwas behoort met oa. Roelof de V, Superwomen, Freccia, Das Ungeheuer, Cor-stel-je-voor en recentelijk nog Mrs Garmin (Margreet) inmiddels tot de vaste kern.

Daarnaast hebben ook de spinningactiviteiten van DBK zijn vruchten afgeworpen met als gevolg dat oa. Dr Herriot, Peter en Roy regelmatig aan kop lopen te sleuren. Vaste waarde Bring-me-home-Pim moet het helaas de laatste tijd stellen zonder zijn aanmelder Knielian maar heeft wel gezelschap gekregen van Buurman (Michel B) die ook gelijk maar de Giro met ons meedeed. Verder staan er nog een aantal aspirantleden te trappelen om door de ballotagecommissie toegelaten te worden zoals Arjan en Gert-Jan. En dan hebben we nog Trudy (waarover later meer) en Almere Rob maar die laatste probeer ik maar mondjesmaat te vragen voor een ritje aangezien hij steevast mij helemaal zoekrijdt toerend door het Almeerse binnenland.

Al met al een aardig clubje en wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Een ding wat zeker is dat er altijd ruimte is voor enthousiaste aanwas mits aangebracht en goedgekeurd door een vast Jaxiting-lid.

Een weekje fietsen

Het was me een weekje wel en dat begon al op zondag 10 juli met Herbert, Ricardo, Cor, Arina en Margreet. 65 kilometer door de Alblasserwaard met als hoogtepunten het wisselende navigeren van Superwoman met haar gloednieuwe Edge 800 op haar gloednieuwe carbon Bianchi. En een sociaal hoogtepunt was het ook want de doorzetter van de week Mrs Garmin heeft geloof ik elke mannenhand op haar schouder en/of rug gehad om haar heelhuids weer af te leveren in Dordrecht. De details staan hier.

Vervolgens werd er maandag om 7.15 (!) vertrokken met Cor voor een bijna windstil rondje door dezelfde Waard. Een lekker temporondje waarbij niet onder de 33 werd gekoerst en dan te bedenken dat Cor helemaal geen ochtendmens is. Die ga ik voorlopig dus niet voor een avondritje uitnodigen. 70 kil0meter in 2 uur en zes minuten, rekent u maar uit. Of kijk hier.

Toen begon de herfst ineens midden in juli en regende het 3 dagen lang waardoor ik tandenknarsend voor het raam naar buiten heb staan staren. Toen het vrijdag eindelijk opgedroogd was buiten, heb ik alle energie maar in een lekker intervalrondje door de Hoekse Waard gegooid. Eerst met 31 tegen de windkracht 4 in om bij Numandsdorp te keren. Het plan was om rustig terug te koersen maar na ongeveer 6 meter voelde ik een klever in mijn wiel dus het tempo ging gestaag omhoog. Uiteindelijk denderde ik met ruim 40 richting Kiltunnel alwaar ik mij omdraaide en deze meneer eens te vragen of hij ook eens kon overnemen. En wat bleek, het was Trudy die vanuit Goes op weg naar Zwijndrecht rustig in mijn wiel was gekropen. Op de fiets maar even kennisgemaakt en samen via een stukje Biesbosch naar huis gereden. Wat kan die meid hard fietsen zeg en direct werd afgesproken dat indien zij weer eens in de buurt was dat ze gewoon weer aan mocht haken. Klik hier voor de route en cijfertjes.

Zondag was het weer een ouderwetse Jaxitingdag waarbij Herriot en ik het aantal meegenomen renners 3 om 3 verdeelden en dus vertrokken we met 8 man voor een rondje Hoekse Waard. Onnodig om hier te vertellen dat Herriot weer als een idioot vertrok en de hele ochtend als een soort menselijke jojo zijn snelheid varieerde van 50 tot 15. Doseren kun je leren maar of dat bij hem ooit gaat lukken..Zijn enthousiasme maakt in ieder geval veel goed maar of Pim (net terug van 2 maanden taperen) en Buurman (wilde eigenlijk een lekker rustig rondje na zijn laatste Jaxiting-ervaring) zo blij waren met zijn tempowisselingen dat valt te bezien. Feit is dat Onverstand zijn turbo weer eens aan had staan de hele rit en veelvuldig op kop ons afbeulde met als resultaat het gemiddelde van 35,6 kilometer over de laatste 30 kilometer. Overigens gaf Pim geen kik, was bij elke tunnel of brug bij de voorste te bekennen, reed Peter weer als vanouds soeverein mee en Buurman vond het toch wel geinig zo’n temporondje. Of de 2 aspirant-leden die Herriot had meegenomen hier ook zo blij mee waren is mij niet bekend. Hier kan je bekijken hoe de 32,6 gemiddeld tot stand kwam.

En uiteindelijk dan vandaag. Trudy mailde dat ze om 12.00 weer present was bij het Witte Huis (zie foto boven) en dat gaf mij de gelegenheid om eerst een rustig rondje over Oud- en Nieuw Beijerland te doen alvorens we samen nog even de Biesbosch onveilig gingen maken. Na 200 meter kwam Trudy al met verkoudheidsexcuses waarvan ik overigens weinig kon merken of het moet zijn dat ze slechts met ruim 35 in het uur na 80 kilometer gereden te hebben door de Biesbosch raasde. Wat ik al zei, een waar Jaxitinglid ! Dit ritje was overigens met zijn ruim 93 kilometer wel de langste maar om dat te vieren hebben we van al het contante geld maar een paar lekkere cappuccino’s genuttigd bij de Watertoren. Wellicht een goed idee om ook eens met de boys te doen en dan kan Herriot ondertussen wat extra kilometers maken om zijn energie kwijt te raken.

Al met al een een druk maar qua kilometers en sociaal netwerken een prima week en komende zondag heeft Herriot een ritje op het programma staan op de Utrechtse Heuvelrug dus ik nodig iedereen uit om aan te sluiten. Tot dan,

DBK