Deze week is het een beetje komkommertijd.

Wat wil je ook na dat heerlijk MTB-ritje van afgelopen zondag ? Gelukkig gaan we morgen weer spinningles geven, evenals zaterdag om dan zondag gelukkig weer af te reizen naar Drunen. Tot die tijd een aantal leuke dingetjes.

Allereerst is er daar de Garmin 800.

Voor de ontwikkeling van deze nieuwe telg in de fietsnavigatie is nauw samengewerkt met Team Garmin-Transitions, de Pro Tour wielerploeg waarvan Garmin al voor het derde jaar hoofdsponsor is. Qua features verschilt deze Garmin 800 niet zoveel van mijn favouriet, de Edge 705. Voor dit nieuwe toestel is echter gekozen voor een 2,6 inch kleuren aanraakscherm met diverse opties voor kaartweergave.

Een hooggevoelige GPS-ontvanger zorgt voor registratie van snelheid, afstand, tijd, GPS positie, hoogteprofiel, calorieverbruik, stijging en daling bij. Daarnaast, en dat is nieuw, kan de temperatuur worden afgelezen.. Verder worden tijdzones automatisch aangepast en werkt het toestel zo’n 15 uur voordat het opgeladen dient te worden. Natuurlijk kan deze nieuwe GPS-fietscomputer ┬ávia ANT+ technologie synchroniseren met Garmin hartslagmonitoren en snelheid/cadanssensoren, en compatibele krachtmeters van derden. Door middel van een ingebouwde luchtdruk hoogtemeter geeft de Edge 800 extra accurate stijging en daling gegevens weer. Het toestel kan door de eenvoudige bevestiging snel gewisseld worden tussen fietsen.

En voor de autisten onder ons: het apparaatje is 10 cm korter maar het scherm (omdat je geen knopjes meer nodig hebt) is ruim een cm langer. Het weegt 8 gram minder en kan bovendien 100 waypoints of locaties extra opslaan. Voor de rest zijn er geen verschillen met de 705 behalve de prijs: rond de 330 euro. Toch nog maar even genieten van mijn oude 705 denk ik.

Danny MacAskill

Verder kwam ik met dank aan Meneer Onverstand een ongelooflijk fietsfilmpje op het spoor van Danny MacAskill. Deze Schotse straatfietser die de meest idiote dingen op fiets doet. 1 tip: niet op je racefiets gaan nadoen…

Kort loopje

Verder heb ik gisteravond nog maar eens even de kuit getest want het was voor het laatst in Borger dat ik gelopen had zonder last. Direct vanuit de ouderavond van mijn kids (2x gymnasiumadvies…) ben ik een rondje Dordrecht gaan lopen. Niet te kort maar ook niet te lang omdat ik niets wilde forceren. Dus een redelijk tempo met een relatief lage hartslag.

Al met al een rustige midweek maar vanaf morgen weer lekker actief tot en met zondag. Drunen, here we come again !