Van de week was het dan zover: Soigneur plaatste het verhaal van Cor en mij op de site. Een heuglijk feit en Cor schreef daar dan natuurlijk weer een mooi stukje over.

Schermafbeelding 2015-05-12 om 08.53.16

“Afgelopen zomer vertrokken Jacco en ik in de Alfa Romeo Spider richting Noord Italië om daar de zwaarste berg te beklimmen die Lance Armstrong ooit gefietst had; de Mortirolo. Het leek ons een mooi verhaal voor in het blad Soigneur. Het verhaal is niet in het blad gekomen en daar hebben ze een aantal redenen voor. Los van het feit dat de foto’s die we maakten niet goed genoeg waren was ook het verhaal om een aantal redenen niet Soigneur bladwaardig. Toen ik Martijn Boot achteraf vroeg of hij kon aangeven waarom niet moest hij daar even heel goed over nadenken. En dat heeft hij gedaan en de redenen helpen hem en toekomstige fietsavonturiers in het Soigneur bladwaardig verhaalschrijven.

Een Soigneur reisverhaal moet:

a) een dramatisch gegeven bevatten

b) een bizarre locatie/bestemming betreffen of

c) geschreven zijn door een ‘bekend’ persoon.

Ons verhaal miste iets om het geschikt voor het blad te maken. Het is een prettig lezend stuk met een goede verhaallijn maar teveel ‘gewoon’ een reisverslag.

Bij Soigneur maken ze een goed doordachte formule. Ze zijn een verhalenverteller die zich wil onderscheiden van andere bladen. Dus kwam ons verhaal niet in Soigneur. Het blad. Dat begrijp ik en daarom vind ik Soigneur ook zo goed. Ze laten bepaalde zaken laten voor wat ze zijn. Ze zetten soms ergens op in, waar ze uiteindelijk van afzien.

Gelukkig heeft Soigneur ook een site. En daar paste het wel. Lees ons verhaal: http://soigneur.nl/verhalen/de-klik-met-kuiper/ ”

 

Design Thinking by Doing

Overigens kan ik iedereen aanraden om elke dag te beginnen met het dagelijkse verhaal van Cor. Wil je weten waarom, kijk dan maar snel op zijn inspirerende, prachtig verhalende en nogmaals dagelijkse blog Design Thinking by Doing.