Bijna 17 maanden was ik er niet geweest, maar afgelopen zondag werden alle beklimmingen van de Posbank weer eens aangedaan.

In oktober 2013 schreef ik  (hier) voor het laatst over deze prachtige klimstreek op een uurtje rijden van Dordrecht. Ik kom hier sinds 2011 en elke keer verbaas ik mij weer over deze magnifiek mooie omgeving waar je elke keer weer het gevoel heb dat je diep in het zuiden van de Ardennen zit.

Ook deze keer was dat weer het geval. Onder invloed van Bas (u weet wel, van The Crash), die vorige week na zijn werk voor het eerst van zijn leven deze streek aandeed en net als ik de eerste keer lyrisch enthousiast was, reed ik afgelopen zondag met vriend Herman om 7.00 richting Rozendaal.

Herman zat was licht gespannen op de passagiersstoel want voor hem zouden het zijn eerste klimmeters gaan worden op zijn alu Koga. Ik probeerde hem op zijn gemak te stellen met het feit dat als je ergens real-life ervaring op kan doen in het omhoog rijden in combinatie met niet al te gek lange en steile heuveltjes, we vandaag op de goede plek waren.

Hoe deze dag verlopen is, of Herman het klimmen goed afging en of de streek nog zo prachtig is ? Oordeel zelf maar mijn mening weet je waarschijnlijk al: