Ondanks een kloppende hoofdpijn van hier tot Maleisië, heb ik me toch weer laten overhalen door vriend Kilian om een rondje Dordt te doen. Dit overigens alleen maar op voorwaarde (de andere wet van Broekhuizen) dat hij morgen meegaat op rondje Gorinchem op de racefiets waarover morgen ongetwijfeld meer.

Zo gezegd, en dus ook helaas zo gedaan maar het viel reuze mee. Volgens oude en beproefde traditie (ook bekend van vriend Herbert) was de 10 km eigenlijk zo volgeluld en dit keer eigenlijk geheel door vriend Kilian want mevrouwtje stemband had hoofdpijn. Volgens dokter Kilian zou dan een rondje lopen door de frisse lucht (het was overigens verdomme gewoon eindelijk weer eens lenteweer na 8 maanden duisternis en regen) wonderen doen maar dokter Kilian staat bij mij in het rijtje dokter Bibber en dokter Oetker want thuisgekomen had ik het gevoel dat drumband Jubal aan het oefenen was in mijn hoofd en dat het met name een stuk was speciaal geschreven voor bekken en snaredrum…..

Kortom: lekker gelopen op een fijne, lage hartslag van zo’n 75% en dus lekker wat vetjes verbrand van dat bourgondische weekend, met een gem snelheid van hobbeldehobbel 10 km/u. Een uurtje gelopen dus inderdaad zo’n 10 km, chapeau !

Morgen waarschijnlijk op de hersenbewaking maar dat zien we dan wel weer. Sowieso gaat vriend Kilian morgen mee over de Gorcumse brug al gaat zijn knie al na 500 meter op slot: voor wat, hoort wat !