Vandaag weer voor het eerst dit kalenderjaar weer eens ouderwets met ome Pim geracefietst

En we hadden dit eerst rondje van het jaar net zo goed Rondje Overschatting kunnen noemen. Na een geruststellende blik op Buienradar hadden we bij onze 2e weercheck op Windguru beter moeten weten. Met een zuidwestenwind weten we wel raad, gewoon een rondje Hoekse Waard. Je helemaal suf trappen tot aan Klaaswaal en daarna met het windje in de rug mee naar huis. Maar de melding windkracht 4/5 had onze wenkbrauwen moeten doen fronsen. En dat deed het niet en waarom niet : Spinning. Vol zelfvertrouwen zijn we de winter uitgekomen omdat we de hele tijd hebben doorgetraind op de fiets maar dit heeft echter 1 groot nadeel: het is binnen en daar staat zelf met de airco voluit aan verdomd weinig wind.

Maar goed, na een opbeurend en traditioneel kopje espresso met een schepje suiker voor onze Pim zijn we op pad gegaan. Over de Zwijndrechtse brug over de dijk direct elkaar aflossend naar Heerjansdam richting de Heinenoordtunnel. Altijd weer een duidelijke indicator hoe het met de vorm staat deze verraderlijk steil op- en doorlopende tunnel. De truc is (let op Herbert) om er niet vol in te gaan en goed te doseren want al ben je de tunnel uit, dan pas begint het steilste stukje en die ligt om het hoekje. Maar we redden het en gaan doodmoe maar voldaan richting Klaaswaal , 10 km dwars door de polder met een snijdende ZW-wind. Ik was blij dat Bring-me-home-Pim nu ook zeer vaak op kop te vinden was. Tot overmaat van ramp werden we ook nog bijgehaald door een…..ligfiets. Dit kon natuurlijk helemaal niet dus direct het gas erop maar die gozer was een taaie en het duurde zeker 10 km voordat we hem eraf hadden. En toen kon het genieten beginnen want 25 km windkracht 4 tegen, betekent ook een aardig stukje windtsunami in de rug. We waanden ons al profwielrenners toen we met gemak al keuvelend de 38 km p/u haalden, toen we weer richting huis moesten. De verzuring had onderhuids toch aardig toegeslagen en na de veel minder lastige Kiltunnel waren we als kinderen zo blij toen we de laatste 5 km naar huis voor de boeg hadden. De praktijk voor fysiotherapie Zandwijk zal morgen wel gesloten zijn en wordt u doorverwezen naar psychiatrisch instituut Napoleon want Pim had geen flauw idee hoe naar de Oranjelaan moest komen (alsmaar rechtdoor Pim, oh ja) en deze jongen gaat vandaag het wereldrecord in bad liggen aanvallen en een Guinnes Book of Record vermelding halen in de categorie: eiwitten-en- koolhydraten-eten-op-1-dag.

GPSies - Rondje Klaaswaal 60 km 14 maart 2010

De statistieken: 58 km in 1.51 met een gemiddelde van 30,5 en een ZW-wind 4/5. Bewolkt maar droog en een graadje of 6 schat ik zo in. Kortom: het wielerseizoen is weer begonnen, komt dat zien en doe mee want naast een extra mannetje op kop kunnen Pim en ik ook wel wat geestelijke ondersteuning gebruiken de komend tijd. En voor alle trotse bezitters van welke type Garmin of een minder goed merk sport-GPS dan ook, kan je hier de route gedetailleerder bekijken en downloaden (of klik op het GPSies-icoontje hierboven).  Zelf fiets ik met Garmin 705 HR, een waanzinnig apparaat dat je echt Nodig hebt.