Zoals ik in de vooraankondiging reeds schreef ‘een lekker interval lesje’…
Donderdag schreef ik al: ” Zoals beloofd hier alvast de spinning les voor aanstaande zaterdag…..  Wederom weer een lekker interval-lesje van precies 60 minuten waarbij een volle bidon en een droge handdoek onmisbaar zijn. En we hebben er 4 nieuwe fietsen bij, te herkennen aan het zwarte vliegwiel, nr 26 t/m 29.”

En het werd een lekkere spinningles, 14 tot op het bot gemotiveerde spinners die voor dag en dauw waren opgestaan omdat ze eerst nog boodschappen moesten doen of andere nog belangrijkere beslommeringen hadden alvorens af te reizen naar Balanz. En werden we vorige week nog vereerd met de komst van Roelof “de Verschrikkelijke” van Zeelst, vandaag was hij er wederom en ook nog eens in het gezelschap van dat andere sportbeest, gewichtsconsulente, sportinstructeur en lifestylecoach: Arina”stop-je-wel -voor-het-stoplicht-en-kijk-je-goed-uit-bij-het-oversteken” Nederlof.

Voeg die 2 bij de toch ook niet misselijke Adrianus Rietveld (met deo maar zonder Daphne), Herbert (nog slechts 2 maanden te gaan en dan gaat ie l’Alpe D’huzes doen, dus 6x die berg op mensen), Adrie&Nancy zoals altijd trouw met en naast elkaar, duo Nettie&Bertine (die meestal nog even gaan Zumba-en erna maar dit de laatste weken verdacht weinig doen…), Leen&Pim (allebei met de verse boodschappen nog bij zich), de nimmer verstek laten gaande Adrie Barneveld en vandaag was Carole ondanks haar voorkeur voor de doordeweekse lessen ook aangeschoven. Een geweldig ploegje en wie moest ik nog vlak voor de les van de trap plukken, schielijk omhoog sneakend richting fitness- cq doucheruimte: Clyde “Zumbakoning”Sandaal. De enigen die nog misten waren onze paardenfluisteraarster Ingeborg, Ad champagne v Dongen, Roy (met en zonder vrouw, blijkbaar is een straatje leggen leuker dan spinnen), en duathlonkoning Eric. Ik verwacht dat die volgende week extra gemotiveerd de les binnenstormen om deze gemiste exercitie  goed te maken.

En heeft u goed opgelet dan weet u dat er 4 nieuwe fietsen waren dus er kunnen er nog 5 super gemotiveerde spinners bij op de zaterdag maar de basisopkomst is gewoon goed te noemen. Helaas is Ard er de volgende 2 weken niet bij maar ik neem aan dat mevrouwtje stemband Daphne hem dan gewoon komt vervangen anders is het wel erg stil in de les. Jammer dat Ard er niet is want ik ga de komende 2 weken alleen maar Marillion draaien…..geintje Ard.

Oh ja, de les. De les was goed en wat opviel was dat er iedere week (en ik val in herhaling geloof ik) technisch beter gereden wordt. Met name de runnings en de jumps worden steeds beter uitgevoerd en ik weet zeker dat er steeds minder mensen de zondag liggend door hoeven te brengen omdat ze technisch goed rijden. Qua zwaarte was dit een 8 a 9  denk ik mede door de laatste slotklim van 6.20 met daarin 2 korte en 1 lange sprint bergopwaarts.

Volgende week wederom een lekkere intervalles, toch altijd het lekkerste om het weekend mee te beginnen en ik zal het op donderdag alvast op de site zetten dan kan je je een beetje mentaal voorbereiden op wat komen gaat en wellicht anderen over te halen of te motiveren om zaterdag onze topgroep te komen versterken.

Ard: veel plezier op Texel. En voor de rest, overigen en anderen: tot zaterdag !