En ineens was hij daar eind december: Koning Winter.

De X29 Runner MTB Koga stond alweer een tijdje te wachten om weer eens in gebruik genomen te worden maar afgelopen zaterdag was het dan zover. Dwars door de sneeuw vertrok ik naar de wekelijks te geven spinningles en het was duidelijk nog even wennen want tweemaal ging ik samen met de fiets even horizontaal. Niks bijzonders, deze keer geen lichaamsbedekkende schaafwonden of een serie losse tanden maar gewoon een auto die op 1,3 mm van mijn gezicht toch tot stilstand kwam.

Na de les begon de sneeuwstorm pas echt en dus kon ik het niet laten. De Biesbosch is immers op zijn mooist als deze wit is. En dat was hij dan ook:

 

Op zondag direct erachteraan maar een MTB-tochtje door de sneeuw gedaan en ook in de Alblasserwaard lag nog genoeg sneeuw om gelukkig van te worden.

Naast oude getrouwe zoals Herbert, Michel, Bas, Roy en Franco was ook ook mister Martijn Harteloh himself van de partij. En hij niet alleen, hij had ook zijn Garmin Virb meegenomen. Ik liep al langer met de gedachten om een Virb aan te schaffen om zodoende nog meer en mooier film- en videomateriaal te produceren voor deze site. Na de demonstratie van Martijn heb ik er direct 1 aangeschaft en zodra hij binnen is zal ik op Jaxiting er uitgebreid verslag van doen.

Hieronder alvast een voorproefje van de mogelijkheden en de kwaliteit van de Virb, met dank aan Martijn voor het filmen en editen:

En als klap op de vuurpijl werd het plan van vriend Roy en mij om nog voor het einde van het jaar nog eens Limburg en Wallonie aan te doen, omgezet door de weersomstandigheden in een MTB-tochtje in combinatie met een bezoekje aan Hopmans (Bergen op Zoom). Aldaar werd een broodnodig paar Northwave Celcius aangeschaft (2x) en deze waterdichte schoenen werden direct erna aan een zware test onderworpen.

Het parcours op de Kalmthoutse Heide lag er wit maar erg zwaar bij. In drie uur tijd reden we amper 45 kilometer maar het waren wel magnifiek mooie kilometers. Of om met Roy te spreken: daar kom je anders nooit zonder Garmin !

ps. oh ja, na de 2 crashes van zaterdag wil ik er toch nog even aan toe voegen dat er daarna geen verdere valpartijen meer zijn geweest. Slecht nieuws voor de tandarts, goed nieuws voor mijn portemonnee en zelfvertrouwen…