Geheel tegen het autisme van het Jaxiting Racing Team in maar geheel naar wens van het KNMI, werd er in plaats van zondag een zaterdagetappe verreden. En wat voor 1 !

Onder een prachtige wolkenpartij die niet had misstaan op een schilderij van Jacob van Ruisdael (Cor check dit, ik wist niet dat je kunstschilder was), een aangename temperatuur van iets boven de 20 graden en een lichte windkracht 2 a 3 vanuit het zuidoosten, werd er rond drie uur gestart.

Aanwezig waren Cor de Kunstschilder, Roelof de Verschrikkelijke in gezelschap van zijn ega Mevrouwtje Stoplicht (vanaf vandaag trouwens Superwoman, later meer) , Meneer Schaafwond cq Onverstand en DBK. Inderdaad dus geen Bring-me-home-Pim (tuiniersverplichtingen, hoe kwamen we nu in hemelsnaam thuis ?), geen Freccia (zeker te weinig bergpunten te verdienen), geen Dr Hariot (toch last gekregen van het bijhouden van Peter), geen Roy (die had een Zeelandclassic) en ook geen Ungeheuer (reeds in voorbereiding op een 10-daagse MTB-tocht door ….Nicaragua).

Al met al toch een aardig ploegje en met enorm veel goede zin en enthousiasme werd koers gezet richting de Kiltunnel voor een rondje van zo’n 96,77 km (volgens MapSource) waarbij het Hellegatsplein en de Moerdijkbrug ook nog werden aangedaan.

Al snel zat het tempo erin en met name Onverstand maakte een sterke indruk ondanks dat dit zijn 3e tochtje was in 3 dagen geloof ik. We reden voornamelijk op rechte wegen dus de kansen op herhaling van calamiteiten zoals bij de Giro recentelijk waren te verwaarlozen.

Na een kilometertje of dertig reden we de Haringvlietbrug op en richting de Volkeraksluizen kregen we een groepje in het vizier. DBK vergaf even dat hij ‘s morgens reeds een rete intensieve spinningles had gegeven en knalde er overheen gevolgd door Cor en Herbert. Arina moest voor het laatst die dag lossen en Roelof bleef zoals een goede echtgenoot betaamt bij haar rijden (pluspunten gozer !).

Bovenop de sluizen had DBK de bergpunten op zak en als dank voor zijn kilometers lange kopwerk omhoog werd hij bij het naar beneden gaan onsympatiek ingehaald en reden alle anderen (inclusief de dikkemanneclub die we naar boven toe voorbij waren gevlogen) voor hem naar beneden.

Beneden werd nog even geflirt met wat oudere vrouwen die versierd waren (met ballonnen) en toen werd koers gezet richting het altijd mooie Fijnaart (ontstaan in 1380 en bij de Sint Elisabethsvloed van 1421  geheel  wegge- spoeld) en het nog meer idyllische Standdaardbuiten (ontstaan op een zandbank na de vloed: “‘t sant daer buyten”) .

Hier kreeg Superwoman even een lichte inzinking en wilde de Garmin reeds instellen om haar naar huis te navigeren. De boys pakten dit goed op en verlaagden hun tempo van 35 naar 33 km/u. En dat was genoeg voor Arina om toch in ons gezelschap te blijven fietsen, met een mooi resultaat als gevolg.

Richting Zevenbergen kregen we windje al wat meer in de rug en werd er nog intenser genoten van een prachtige tocht door een prachtig landschap over stille wegen (dank u MapSource). Het enige dat hier afbreuk aan deed was het constante gepiep van de nieuwste aanwinst van mevrouw Gadget: haar nieuwe Garmin 705.

 

Voor Zevenbergen werd even gestopt over het bruggetje over de Mark voor een zonnige fotoreportage (en even bijtanken gezien het straffe tempo). Zie hier de resultaten:

Bij de plaatselijke shoarmazaak te Zevenbergen werd naast het aanschaffen van wat colaatjes ook nog een rode racefiets te koop aangeboden en hierna vertrokken we weer richting Moerdijk. De plaatselijke brug over het Hollandsch Diep was een prooi voor R. de V en de Kunstschilder die als een raket omhoog schoten en waarschijnlijk de punten gedeeld hebben.

Na het fietspad Langs den Engel namen we afscheid van Onverstand (niet gevallen !) en Kunstschilder (boodschappenverplichtingen maar gereden als een klasbak) en gedrieën maakten we het rondje helemaal vol door de Biesbosch.

Uiteindelijk stond de teller bij thuiskomst op  96,97 met een gemiddelde van 32 in nog geen 3 uur. Dus de komende tijd is het geen Mevrouwtje Stoplicht of  Mevrouw Gadget meer maar gewoon Superwoman ! En voor iedereen: top gereden boys and girl en laten we hopen dat er nog Ruisdaeldagen volgen. De details van vandaag kun je hieronder vinden.