Eind april 2022 reed ik met 5 andere gravelfanaten de Tuscany Trail. Alle etappes zijn aan de hand van het roadbook beschreven inclusief Komoot-links, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Allereerst: Wil je alle etappes bekijken, klik dan hier.

De Tuscany Trail is een bikepacking-, touring- of randonneur-evenement – een rit die een beetje van alles is, behalve technisch moeilijk in de zin van mountainbiken. Het is geen race, maar een mooie meerdaagse tocht langs klassieke Toscaanse steden. Het is een schitterende rit om in goed gezelschap te volbrengen.
De route omvat ongeveer 190 km aan verharde weg en 355 kilometer onverharde en gravelwegen, waaronder de bekende Strade Bianchi door de Toscaanse heuvels. Je doorkruist de bekende Italiaanse provincie vol oude cultuur en schilderachtige plaatsjes vanaf de kust bij de noordgrens
vertrekkend uit de plaats Massa via de oostgrens naar de zuidgrens en finishend wederom aan de kust in Capalbio Scalo. Je komt daarbij door plaatsen als Lucca, Florence, Sienna, San Gimignano, Monteriggioni, San Quirico d’Orcia, Pienza, Buonconvento en andere schilderachtige historische plaatsjes. Voeg daarbij de fantastische Italiaanse keuken, de koffie, de schitterende taal en het mooie Italiaanse buitenleven en het kan niet anders dan een onvergetelijke tocht worden.