Dag beste fiets, MTB, loop, muziek en andere vrienden: ik wens jullie allemaal een geweldig 2011.

En mijn 2011 is reeds geweldig begonnen. Gisteren nog wat wazig rondgelopen met zeer weinig fiducie op iets wat ook maar in de verste verte leek op iets sportiefs. En dit allemaal dankzij een uitbundig oud- en nieuwfeestje bij de buren (Baardmans) waar het eeuwenoude gezegde “bier na wijn en bacardi-cola en champagne en cava en weetikveel allemaal geeft venijn” zichzelf weer alle eer heeft gedaan.

Maar vanmorgen was de rook om mijn hoofd heen verdwenen, scheen het zonnetje en had ik een zee van tijd. Kortom: geen excuses om het jaar eens onsportief in te luiden en waar kan dat beter mee dan een ouderwetse, omgekeerde MTB-duathlon ? Het recept is simpel: je stapt met je renschoenen (die na afloop dan ook weg kan gooien) op je MBT, rijdt als een wilde naar halverwege de Biesbosch. Vervolgens stal je je fiets (slot vergeten, zou de fiets er zo meteen nog wel staan ? maar flink doorlopen dus..) en ren je de Elzen rond. Vervolgens stap je weer op je fiets (godzijdank, hij staat er nog…) en rijdt vervolgens iets minder bezeten de andere helft van het Biesbosch parcours rondom.

En als dan bij het 2e stukje een MTB-er van De Mol voor je rijdt dan wil je die er ook nog even afrijden om vervolgens halverwege de Wantijdijk volledig in elkaar te klappen. Iets wat bij hem ook gebeurde volgens mij want toen ik traditioneel stopte om een foto te maken van het mooie tafereel bij het Kop van het Land reed hij me als een speer voorbij om hem vervolgens op de bovengenoemde dijk weer in ter halen terwijl mijn km-teller echt niet boven de 26 meer kwam….

Oftewel: Pim en Freccia koop in godsnaam een MTB want alleen is maar alleen want Meneer Onverstand moet waarschijnlijk toch weer de komende zondagen gemiddeld 2 hockeywedstrijden per dag spelen. Dus aanschaffen die boel want dan kunnen we ook bij snelheidsdekens (nu al het woord van 2011) toch weer gezellig met elkander gaan koersen. Over goede voornemens gesproken…