Vandaag weer met de mannen op de fiets gezeten in Wallonië

IMG_3751Ondanks het feit dat het 5  januari was, begon het heuvelrijden in 2014 onder een wolkenloze hemel. De aftrap was natuurlijk weer op de parkeerplaats richting Bemelen vanwaar we eerst naar Wallonie togen om vervolgens via Limburg weer terug te keren.

Voor het nodige opwarmen sloegen we twee keer linksom om de Paters Kustersweg naar Cadier en keer te nemen. Direct 11% en de eerste test hadden we direct achter de rug.  Via Gronsveld, Geertruid en ‘s-Gravenvoeren reden we de Schophemmerheide op via een steile slingerbeklimming.

Hierna de via Ulvend weer naar beneden, de eerste lekke band vervangen (ik zei de gek) om vervolgens Wallonie in te duiken. Eerst de onvemijdelijke Rullen, daarna over de Holliguette en dwars door het binnenland naar steilste van de dag: Thier Fouarge. Hier lees je er alles over maar laten we het erop houden dat je met een kapot versnellingsmechanisme (Bas) niet de 17% makkelijke gaat overwinnen.

IMG_3752Via Mortier en Mortroux omhoog via de Clos du Grand Sart, weer naar beneden om vervolgens via de nooit vervelende Les Waides weer omhoog te gaan. Hier reden we bovenlangs via de Winerotte en omlaag via het Roodbos terug naar Nederland. Over de Kasteelstraat (of nog mooier in het Frans: Rue de Beusdael naar het gelijknamige kasteel achter de klim) werd via mijn favoriete plaatsje Kuttingen de grens weer overgestoken.

Helaas geen tijd om nog even de Camerig, Eyserbosweg en de Doodeman te slechten maar via de Loorberg en de venijnige Schilberg werd er koers gezet richting huis. Bij Noorbeek werd de pittige klim naar Bergenhuizen nog even bedwongen en via Bemelen stonden we na 105 kilometer, 1865 hoogtemeters en 260 minuten fietsen weer terug bij onze voertuigen om de reis huiswaarts weer te maken.

Wil je echt weten hoe het tochtje is verlopen dan moet je The Movie maar even bekijken maar hier is alvast een voorproefje…


 

Het was dankzij Roy, Bas en Franco maar ook het fenomenale lenteweer een gedenkwaardig tochtje zo vroeg in het jaar. En omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden kan je hier de video vinden.