Vandaag was weer eens zo’n dag dat de echte mannen van de jongens werden gescheiden.

Normaal gesproken gebeurt dat tijdens de rit maar deze zondagmorgen werd al voordat we op pad gingen duidelijk dat niet alle Jaxitingvrienden genoeg testosteron in hun fietslichaam hebben. Werd er nog voor aanvang uitgegaan van een mannetje en vrouwtje of 8, uiteindelijk werd ik slechts gezelschap gehouden door Dr Heriot en The Stylist. Uitermate teleurstellend….

Nu moet ik er direct bij vertellen dat de teleurstelling gisteravond al begon toen de door Freccia, Stylist en mij geplande hoogtestage in Limburg van hogerhand werd gecancelled. Namelijk door de directie van de Eneco-tour die zo onverstandig was geweest om de laatste etappe precies over onze route uit te stippelen. Nog in allerijl  bij de UCI een protest ingediend maar het mocht allemaal niet meer baten; ons dagje uit in Limboland moest maar een weekje worden uitgesteld volgens de bobo’s. Hieronder vind je een deel van de fax die gisteravond nog kreeg.

 

Geachte Jaxitingrijders,

 

Wij hebben uw protestschrijven ontvangen maar moeten u direct ook mededelen dat uw bezwaar niet ontvankelijk wordt geacht door de Eneco Tour-directie. Deze is niet verantwoordelijk voor het feit dat u uw eigen rit gepland heeft op het wedstrijdparcours van morgen. Onderstaand vindt u de route die reeds ruim van tevoren op onze site is geplaats en dus is onze organisatie niet verantwoordelijk voor het niet door kunnen gaan van uw rit door Limburg.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

Rob Discart

Eneco Tour directeur
14 augustus 6e etappe Sittard-Geleen – Sittard-Geleen
De start van deze Limburgse Koninginnenrit vindt plaats in het centrum van Sittard-Geleen, dat tijdens het WK Limburg 2012 het decor vormt voor de start van de ploegentijdrit. Het peloton komt na de start snel in de heuvelzone van Zuid-Limburg. In deze meer dan 200 km lange rit zitten bekende beklimmingen als de Adsteeg, tweemaal de Cauberg, de Loorberg, Camerig, de Eyserbosweg, de Hulsberg, de Fromberg, de Gulperberg en niet te vergeten de Doodeman, de evenknie van de Keutenberg. Onderweg rijden de renners het complete WK finaleparcours over de Cauberg en de Bemelerberg. In de finaleomloop nabij Sittard zijn de Schatsberg bij Oirsbeek, de klim op Instituut St. Pergamijn en de Bergstraße in het Duitse Hillensberg opgenomen. De finish van de Eneco Tour ligt op de Engelenkampstraat bij het stadhuis van de gemeente Sittard-Geleen


En dus gaan we dit prachtige ritje volgende week zondag maar rijden en voor zin heeft: ga gerust mee !

Maar goed, ik had er dus al een beetje de pee in vanmorgen en dat gevoel van onbehagen werd alleen maar vergroot door de sms-piepjes die binnen bleven stromen met de meest uiteenlopende excuusteksten met als overeenkomst het slechte weer (in combinatie met restanten van drankgelagen, fietsongelukken en andere vrouwenpraat).

Ik keek tussen al het SMS-geweld door nog maar eens naar buienradar en die gaf toch echt aan dat het na tienen (= startschot) kurkdroog zou worden dus wellicht dat er nog andere argumenten een rol speelden bij deze massale afzeggingshausse. Mijn naderende depressie werd echter in 1 klap weer goedgemaakt door Stylist die met een zeer zonnig humeur binnenkwam en stond te trappelen om met dit heerlijke zomerweer op pad te gaan, kijk zo kan het dus ook heren (of liever gezegd dames..).

Na het gebruikelijke kopje koffie werd Wouter onderaan de brug opgehaald en togen we voor een ouderwets rondje Hoekse Waard richting de Heinenoord. Het tempo zat er natuurlijk al direct in met Wouter maar ook hij had blijkbaar geleerd van de afgelopen keren en reed niet direct met 40 de dijk af richting tunnel.

Hier aangekomen maakte Stylist zijn hoogtestage in de Dolomieten waar door onbedreigd de bergpunten mee te nemen naar huis en hij is ontegenzeggelijk de man om volgende week in de gaten te houden tijdens de te maken 2000 hoogtemeters. DBK reed in zijn wiel naar plaats 2 en Heriot deed het zeer verstandig rustig aan en hoefde dan ook eenmaal boven niet meer gereanimeerd te worden zoals vorige keer.

Rechtsaf naar Oud-Beijerland en ja hoor: daar kwam het zonnetje al lekker door. Alle overdressed kleding ging direct uit en met een gemiddelde temperatuur van 18 graden (dankjewel Garmin Edge 800 voor deze interessante info) was het gewoonweg genieten. Dit zal de achterblijvers leren om wat vaker te vertrouwen op de info die ze krijgen van DBK over de atmosferische gesteldheid.

Na een rustig begin kregen Stylist en Heriot er nu echt zin in en eenmaal Oud-Beijerland verlaten, ging de teller niet meer onder de 35. Zigzaggend werd nu koers gezet naar Numandsdorp en vanaf daar ging de gashendel nog wat verder open maar het moet gezegd, het was allemaal zeer gecontroleerd en van haantjesgedrag was geen sprake. Wel werd duidelijk dat Stylist met wel erg veel rode bloedlichaampjes was teruggekeerd uit Italie want die reed het grootste deel fluitend voorop met 38 in het uur.

Al snel kwam de Kiltunnel in zicht alwaar de bergpunten wederom op dezelfde manier werden verdeeld en nu was het zelfs ronduit warm te noemen. De bidons waren allemaal leeg toen we Dordrecht weer inreden dus uiteindelijk was het nogal een droge bedoeling deze rit.

Wat hebben we geleerd ? Ook bij het Jaxiting Racing Team heb je jongens en mannen. De mannen kunnen beter overweg met weerdiensten zoals Windguru en Buienrader. En het was gewoon weer een heerlijk rondje als voorbereiding op onze hoogtestage van volgende week.

De details kunnen kun je hier vinden maar het hele ritje van 74 kilometer werd in 2u14 afgeraffeld met een gemiddelde van 32,5. Niet slecht voor een ritje in de stromende regen jongens…..