Afgelopen week reisde ik af naar het fietswalhalla Mallorca. Op iets meer dan 2 uur vliegen vind je als wielrenner hier alles wat je nodig hebt om heerlijk te kunnen fietsen: geweldig weer, geweldige wegen en geweldige routes met de nodige hoogtemeters.

Col de Femenia & Col da sa Batalla

IMG_1980Een andere manier om de oostelijke berggebied Serra de Tramuntana mountains (naast Col de sa Batalla en Puig Major) is via de Col de Femenia. De beklimming van deze bijna 8 kilometer lange klim begint een paar kilometer ten westen van Pollenca. De weg ligt er geweldig bij en eindigt bovenaan  op 517m. Er zitten een paar steilere stukje in maar voor de rest loopt deze klim als  vanzelf omhoog met een gemiddelde van rond de 6%.

Hierna loopt de klim nog wat op en neer omhoog, onder andere langs het klooster van Lluc. Aan het eind kom je op de top van sa Batalla en kan je linksaf naar beneden richting Caimari of rechtsaf richting sa Calobra of Puig Major. Ik ben eerst even de Batalla afgedaald om vervolgens beneden om te draaien om deze mooie klim (zie ook hier) nogmaals  te doen (eerder die week deed ik deze klim in combinatie met Sa Calobra). Boven gekomen ben ik nog even omhoog richting Gorg Blau gereden om vervolgens lekker lang af te dalen richting Pollena over dezelfde Femenia.