Het idee was om van Zwolle naar Maastricht te fietsen met zoveel mogelijk gravel onder de 40 millimeter banden van mijn Giant Revolt, dat bleek best een aardig idee. Een idee van ruim 400 kilometer ….

Dat Nederland rijk aan natuur en dus ook aan mooie gravelpaden is dat wisten we al een tijdje. Een blik in je Bosatlas of op Google Maps leert je dat kilometers achter elkaar kan gravelen in Nederland. Hoeveel kilometer eigenlijk ? Om dat uit te vinden maakte ik een gravelroute in Komoot die start in Zwolle en eindigt in Maastricht. Deze steden koos ik niet zo maar, ze hebben namelijk allebei een treinstation. Net als Nijmegen en Venlo overigens, en dit maakt dat ik makkelijk na elke etappe weer terug kon reizen naar mijn auto of woonplaats.

Etappes

Om de hele onderneming een beetje behapbaar te maken verdeelde ik de route in 3 stukken:

Elke etappe is rond de 130 kilometer en alles bij elkaar bedraagt de route iets meer dan 400 kilometer. De hele route aan elkaar kan je hier vinden. Wil de hele collectie in 1 keer bewonderen in Komoot dan kan dat hier.