Liberation Ride 88 km

Afgelopen april reisden we voor het eerst af naar Limburg om daar een geweldige gravelride te doen. Veel te lang geleden dus gisteren reisden we weer af naar het prachtige zuiden.

In het voorjaar van dit jaar gingen we dus voor het eerst op pad om een rit te rijden van gravelrides.cc. Het filmpje en de route kan je hier terugvinden.

Na het geweld en de schoonheid van de Torino Nice rally waren we alweer lekker bezig op de Veluwe om het gravelgevoel vast te houden. De herfstvakantie bood ons echter weer eens de kans (lees: tijd) om naar het verre Limburg af te reizen om daar een gravelroute te rijden uit de Offgrid Series van Gravelrides.cc: Liberation Ride 2019 van 88 km.

Wederom een prachtige route die we voor een groot deel echter al reden tijden de Limburgs Mooiste off-road in juli ter voorbereiding op TN rally. Toen echter had het van tevoren 4 dagen continue geregend en lag het parcours er glad, glibberig en gevaarlijk bij. Dat was gisteren wel even wat anders, de zon scheen en de gravelstroken lagen er prachtig bij. Alles bijelkaar zo’n 4 uur gereden en toch nog bijna 1300 hoogtemeters. En het belangrijkste: een heel, heel groot gedeelte van de route gaat over gravel; bijna geen asfalt gezien.

Overigens startten wij vanuit het geweldig mooie maar nog belangrijker: vlag naast de rijksweg gelegen Gronsveld. En nog specifieker: tegenover Café de Zwaluw heb je een parkeerplaatsje en vanaf daar is het ongeveer 3,5 kilometer naar de route die we tegen de klok inreden. Je komt op de route ongeveer een stuk of 20 kuitenbijters tegen. De 1 kort en venijnig en anderen weer lang en uitputtend. Vooral de klimmetjes bij het Eyserbos, de Keutenberg en de Kruisberg zijn erg mooi. Maar zo zijn er nog veel meer. Halverwege even stoppen in Mechelen voor een uitsmijter (of vlaai) en je kunt weer verder want deze rit kost aardig wat calorieën (ik ong 2500). Kortom: gewoon gaan rijden want het is weer een toproute.