Vanmiddag op de TGV naar Groot Ammers gestapt, beter bekend als Pim.

Door keiharde onderhandelingstechnieken dwong ik vandaag een een ultieme starttijd af, 15.00. Eigenlijk voor Pim geen probleem want hij schijnt al 30 jaar op woensdag niet langer door te werken dan 12.00. Maar om een of andere sinistere reden wilde hij eerst ‘s avonds en later om vijf en weer later om vier uur fietsen. Maar dat ging mooi niet door want vrouwlief liet mij geen onderhandelingsruimte, om vijf uur stond het eten klaar dus take it or leave manlief !

Zoals altijd met Pim  stond hij ruimschoots op tijd voor de deur dus dat weten we ook voortaan voor de woensdagmiddagritten, drie uur is een prima tijd. En hij had nog een primeur, hij had zelf een route gemaakt met Mapsource, hier de plek waar je dit handige programma kan downloaden, en eigenhandig op zijn Garmin 705 geplaatst. Dat beloofde dus een ontspannen ritje achter Pim aan te worden. Dreigde, want de basiskaart van Pim gaf alleen de hoofdroutes aan dus onderaan de brug van Zwijndrecht ging het al mis. Maar het goede nieuws is dat het gloednieuwe apparaatje het prima deed, behalve dan het feit dat Pim de eerste kilometers altijd schijnt te fietsen met een hartslag van 110%, maar dit terzijde.

Over de dijk richting Alblasserdam, pittige zijwind, de brug over en richting Kinderdijk. Lekker uit de wind en toen het hoekje om en… bam ! Noord-oosten wind kracht 4 en meer vol op de kop. En dat dan 14 kilometers lang. Het voornemen om vandaag, na 4 dagen achtereen flink gesport te hebben, een rustig ritje te doen in het kader van herstellen en zo kon gelijk de prullenbak in. Om en om elke 2 kilometer buffelden we richting Groot Ammers en daar kwamen we dan ook aan met gemiddelde van net boven de dertig maar wel 100 jaar ouder.

Maar na regen komt zonneschijn en na wind tegen komt meestal wind mee als je terug gaat naar huis. Om het zekere voor het onzekere te nemen altijd even op Windguru kijken en daarna de route maken (tip voor de Knielian). We herstelden langs de Ammerse boezem en rechtsom naar Vuilendam ging de turbo er al een beetje op. Richting Molenaarsgraaf ging Pim er nog maar eens even goed voor zitten en trok als een poldertrein met een gangetje van 39, 40 richting Bleskensgraaf. En neem dan maar eens even over. Ik deed het en voor ik het wist reden we 40+. Dag herstelrit.

Voor Oud Alblas richting de Papendrechtse Brug over het nieuwe asfalt en dus dacht Pim, ik gooi er nog een schepje bovenop. Waarop bedacht ik mij hysterisch toen de teller 45 km aan gaf. Maar het voordeel daarvan is dat je snel bent waar je wezen moet en voor we het wisten reden over de brug. Na ons tochtje in omgeving Nijmegen een molshoopje maar deze was wel goed voor een bijna aanrijding met een heetgebakerde maar oliedomme (wat begin je in hemelsnaam  tegen twee zwaar afgetrainde fietsmatadoren ?) scooteraar. Hij beloofde ons nog een rendez vous onderaan de brug maar toen we daar met opgestroopte mouwen aankwamen moesten we teleurgesteld constateren dat de belofte niet na werd gekomen. Hij zal wel hard naar huis zijn gereden om zijn VMBO-huiswerk te maken, ook belangrijk.

Hoe dan ook, 3 minuten later stonden we alweer bij te kletsen voor het huis van onze Pim en werden de plannen alweer gesmeed voor aanstaande zondag. Twee opties: De Lingeroute van 70 km indien het noord-oostenwind is (en met de auto erheen) of een lange tocht tussen de 80 en 100 op maximale hartslag van 75%. We zien het wel maar nu ga ik even een dagje niks doen. Moet ook wel want vrijdag staat de spinningmarathon op het programma bij Balanz  en het lijkt me handig dat de instructeur dan zelfstandig op zijn fiets kan stappen. Weltrusten !

Oh ja, de route kan je hier vinden en eventueel downloaden. 54 kilometer in 1u42 met een gemiddelde van 31,5 en een zeer acceptabele hartslag van 77 % gemiddeld.