We hadden natuurlijk al Strava of Garmin Connect om lekker te kunnen nagenieten van onze ritjes. Maar nu is er ook Relive om je ritjes nog meer tot leven te brengen.Of zoals Relive zelf zegt: we make awesome video recaps of your bike rides !

Waar de bovengenoemde sites met name veel data laten zien in combinatie met een route, daar laat Relive je gereden route zien in vogelvlucht en in satelliet-view. Overigens is Relive daar niet de eerste mee want Polar heeft deze functie al een tijdje opgenomen in de Polar Flow app.

Hoe werkt het ? Eigenlijk heel simpel. Je gaat naar relive.cc en volgt daar de aanwijzingen. Wat je in feite doet is het koppelen van je Strava of Garmin account zodat Relive je data kan gebruiken om je rit weer te geven.

Vervolgens ga je je ritje rijden, deze uploaden naar Strava of Garmin. Even later krijg je een mailtje van Relive waarin je uitgenodigd wordt om je ritje her te beleven en van bovenaf te bekijken. Het enige wat je moet doen is op de Relive your Ride button klikken.

Sinds kort is er ook een app voor zowel de Iphone als voor Android:

Je ziet vervolgens niet alleen je rit van bovenaf,  maar ook de foto’s op de plekken waar ze gemaakt zijn, hoogste hartslag of hoogste snelheid. Aan het einde zie je ook nog even een samenvatting van de rit: afgelegde afstand, verstreken tijd, totale stijging, gemiddelde snelheid en gemiddelde hartslag. Hier een voorbeeld:

Veel plezier ermee !