Exact 2 jaar geleden reed ik met Roy mijn laatste rondje door Limburg en de Voerstreek. Een mooi moment dus om weer eens met hem af te reizen naar mijn favoriete heuvellandschap in zuiden van het land.

We begonnen deze keer in Baneheide om via Simpelveld en Wijlre op en neer naar Gulpen te rijden om daar de Gulpenerbergweg te nemen die ons maximaal 16% voorschotelde. Vervolgens onverhard naar Mechelen gereden voor de Schweiberg, via de Loorberg naar beneden om direct de Schilberg op te gaan (max 12%).

Via de machtig mooie afdaling van Ulvend naar Martens-Voeren en vanaf daar de lange klim naar Aubel. En vervolgens niet traditioneel via La Clouse weer omhoog maar deze keer namen we een scherp klimmetje (tot 18%) bij Birven waar we terecht komen op de weg van Henri Chapelle naar het Amerikaanse Oorlogskerkhof.

Terug naar beneden via Remersdaal om bij Teuven de verschrikkelijk mooie en nieuw geasfalteerde Kasteelstraat omhoog om langs kasteel Beusdael terug te rijden naar de achterkant van de Vaalserberg. Een koude afdaling naar de Epenerbaan volgt om de Camerig op te rijden, via het restaurant verder omhoog en vervolgens omlaag via het hoogstgelegen dorp van Nederland: Vijlen.

Met nog 4 kilometer te gaan rijden we de Kruisberg op via de zuid-oost variant met nog even een lekker steil stukje van 12%. Bovenaan rechtsaf en 2 kilometer later staan we weer bij de auto; 82 kilometer en ruim 1500 hm op de teller.