In de augustus editie van Het Wielrenblad stond een geweldig mooi artikel dat ging over de vraag: kan je nou gravelrijden met je racefiets. Ik weet nu: het kan !

Merlijn Spenkelink en Erwin Sikkens zijn blijkbaar enorme gravelfreaks want met behulp van hun eigen kennis over de lokale gravelwegen rondom Arnhem en die van Strava, Google Maps, Streetview en Gravelmap, puzzelden ze zelf een prachtige gravelroute bij elkaar. In totaal telt deze route van ruim 100 km maar liefst 17 gravelstroken die bij elkaar bijna 43 km aan gravelmania opleveren.

Afgelopen zondag vertrok ik met 2 andere gravelfreaks, het illustere duo Rob & Roy , in gezelschap van Kona, BMC en Giant racefietsen met ruim 30 mm gravelbanden (R&R) en 28 mm Continental 4 seasons (ik dus) richting de prachtige Veluwezoom. We parkeerden zoals altijd bij het Fletcher Hotel in Doorwerth om daar de route op te pakken.

We kunnen er een lang verhaal maar dat hebben Erwin en Merlijn al op magnifieke wijze gedaan zoals eerder vermeld dus ik zal er kort over zijn: het is inderdaad alsof je het ene moment in Toscane en het volgende ineens weer in Frankrijk bent zo afwisselend en mooi is deze route. En ik kan nu uit eigen ervaring zeggen: gravellen kan gewoon met je racefiets !

Gelukkig hebben we de beelden nog …