We hadden al makkelijk bereikbare gravelrides vanuit Dordrecht op minder dan een half uur rijden, maar daar kan er best nog wel eentje bij.

Roy had vorige week toen wij in het Reichswald aan het gravellen waren al zelf een mooie gravelroute gemaakt en gereden. Deze start in Etten-Leur en dat is voor ons slechts 20 minuten met de auto. Zijn route zag er goed uit en hij gaf zelf aan dat de route erg mooi en afwisselend was met veel off-road erin. En niet onbelangrijk in deze tijd van het jaar: dat deze er goed bij lag !

Omdat de route van Roy slechts 55 kilometer lang was heb ik er in Komoot nog 15 kilometer bij gesleuteld en ligt het keerpunt nu bij het dorpje Achtmaal. Vandaag hebben Martin, Leon en ik de route gereden en Roy had gelijk: het is een afwisselende route met heide, bos, landweggetjes, veel hekjes en natuurlijk met de traditionele uitspanning halverwege de route. Parkeren is ook heel makkelijk want dat deden we bij de McDonalds pal aan de A58.

De traditionele uitsmijter halverwege de rit van Jan en zijn vrouw bij dorpscafé De Toekomst in Achtmaal was wellicht net zo goed als de rit van vandaag. Geweldig weer met een zonnetje en inderdaad heel veel offroad kilometers. En ook een unicum: geen valpartijen ! Zo als Martin vandaag al zei; deze gaan we nog wel een paar 100 keer rijden ….