Het afgelopen jaar reisden we heel Nederland door op zoek naar de mooiste gravelroutes. Gek genoeg reisden we nooit af richting het prachtige gebied onder Nijmegen, tot deze week.

De Veluwe, Zuid- Limburg, De Peel, Oost-Brabant, De Grote Heide onder Eindhoven, De Bussumerheide. Deze gebieden zijn door ons ondertussen verkend en hebben we er meerdere gravelroutes uitgezet en verreden. Tot onze eigen verbazing hebben we in de zoektocht naar prachtige gravelgebieden het gebied onder Nijmegen nooit bezocht.

Dus in de kerstvakantie toch maar even Komoot erbij gepakt en een route gemaakt die vanuit Wijchen door het bosgebied onder Nijmegen, door het Groesbeekse Bos, over de Mookerheide en dwars door het immense Reichswald loopt.

Deze week hebben we m 2x gereden en natuurlijk gelijk bijgesteld, en wat een geweldige route is dit zeg. Onvoorstelbaar afwisselend, ruim 85% off-road en heel veel (lange)gravelpaden. Door het Reichswald loopt er zelfs 1 van meer dan 11 kilometer, heuvel op en heuvel af. En aan het einde van de rit stond de teller op bijna 100 km en 800 hoogtemeters.