Na de eerste, zeer geslaagde Summer Ride, werd afgelopen zondag de tweede rit uit de Gravelty Series verreden.

Wederom waren zo’n 150 enthousiaste gravelaars naar het zweefvliegveld in Terlet gekomen om een Summer Ride te rijden. En een zomerrit werd het want weer waren de weergoden ons goedgezind. Onder stralende omstandigheden kwamen vanaf 8.30 de eerste gravelaars op de geur van verse koffie af om vervolgens een pareltje van een rit te rijden. Want deze keer werden zowel de west- als de oostzijde van de Veluwe aangedaan wat garant stond voor een zeer afwisselende rit met ook nog eens ruim 800 hoogtemeters.

Loenermark & Groenendaal

De ride bestond uit een achtje met als middelpunt de start en finish-plek bij Terlet. Eerst werd westwaarts gereden om lekker warm te draaien over prachtige double-tracks en mooie bosgravelpaden om vervolgens de vermaarde Italiaanse weg te beklimmen. Geen gravel weliswaar maar toch een pittig klimmetjes bezaaid met klinkers. Vervolgens werd over de Vijverberg en dwars door de bossen van Wansborn de oversteek gemaakt naar het oostelijke gedeelte van de route. Deze liep onverhard naar door de heuvels rondom de Posbank waarbij weer de nodige hoogtemeters gemaakt moesten worden. En hierna ging het dwars door het Nationale Park de Veluwezoom op naar de Loenermark, wat mij betreft een gravelparel die je niet mag missen. Vooral de beroemde klim op Groenendaal met het wijdse uitzicht gevolgd door kilometers Veluws gravel zorgde ervoor dat het genieten bleef tot de laatste kilometer.

Wil je er volgende keer bij zijn, kijk dan maar eens even op https://www.graveltyseries.nl/ , hier vind je alle informatie over wanneer welke rides plaatsvinden. Nog niet enthousiast genoeg ? Check dit dan even..