Vorige week zondag was het dan zover: de eerste gravelride van de Gravelty Summer Series ging van start

Na jarenlang routes maken, verkennen, rijden en bijstellen maakten we vorige week de volgende stap in onze gravelloopbaan. Samen met NL Tour Rides organiseerden we een graveltocht over de westelijke helft van de prachtige Veluwe.

Gravelty Series

Onder de noemer Gravelty Series organiseren we dit kalenderjaar nog 5 gravelrides waarvan zelfs 1 een meerdaagse is. Alle detailas kan je vinden op de site. En afgelopen zondag was dus de eerste met start en finish in Terlet, op het zweefvliegveld met dezelfde naam. Ruim 140 mannen en vrouwen stonden met hun gravelbikes, MTB’s en retrobikes aan de start. NL Tour Rides had zoals altijd hun zaakjes goed voor elkaar en naast de finishboog stonden er ook dranghekken voor de fietsen, was er koffie en thee en kon iedereen zijn bevoorrading afhalen. Want onderweg was er geen stop, het blijft gtavelen natuurlijk.

Er werd gestart in tijdvakken dus het handhaven van de corona-maatregelen was niet echt moeilijk want iedereen had ruim de tijd om in kleine groepjes apart van elkaar te vertrekken. Er werd gestart in 4 tijdsblokken van elk een half uur vanaf 9.00. En 1 van de belangrijkste dingen: het weer was echt prachtig.

Route

De route liep zoals eerder vermeld over de westkant van de Veluwe. Op de site van GS stond hierover het volgende:”deze Gravel Ride voert je over talloze gravelwegen door het bosgebied naar Radio Kootwijk met zijn markante voormalig zendgebouw. Kronkelend over de planken Wambuis kom je uiteindelijk over 1 van de mooiste gravelstroken van Nederland: het gravelpad door het Deelerwoud. Alles bij elkaar zo’n 90 km aan enorm afwisselende ondergronden waarvan ruim 75% gravel en onverhard”.

En aan de reacties te horen en te zien was iedereen enthousiast over de route die er ook bijzonder goed bij lag. Na afloop was er nog een gezellige BBQ om deze geweldige dag af te sluiten. Wij kijken alweer vooruit naar komende zondag wanneer de Summer Ride #2 op het programma staat met vanuit Terlet een echt prachtige ride over de oostkant van de Vekuwe met daarin ook nog eens 800 hoogtemeters. Terugkijken kan ook natuurlijk en hopelijk tot aan de start van 1 van onze gravelrides !