Een jaar geleden reed ik voor het eerst over de mooie heidegebieden onder Eindhoven en dit weekend werd het weer eens tijd om naar het Brabantse land af te rijden voor 1 van de mooiste gravelrides van Nederland.

Onze kennismaking met de diverse heidegebieden onder Eindhoven kun je hier teruglezen maar om ons eigen geheugen op te frissen toog een afvaardiging van de Klijnhout Fietsen Gravelgroep naar de Hut van Mie Pils.

Deze bruine kroeg is ontstaan uit de herberg van Maria Peels. De Aalsterhut die hier vroeger lag stamde uit 1717 en het lag midden in de natuur in de buurt van Waalre. De stamgasten van deze oude herberg bestonden voornamelijk uit stropers die op strooptocht gingen in de bossen om de hut heen. Het huidige café ligt op de plek van de oude hut in de bossen.

Kortom, een mooi start- en eindpunt voor Rob, Martin, Leon en ik om er een mooie rit van te maken. Ondanks de slechte weersvoorspellingen en de hevige regenval van de afgelopen blijf het de hele dag droog en lag het parcours er goed bij. Hoe goed ? Dat kun je zelf beoordelen….