Op zoek naar meer en meer mooie gravelroutes kwam ik op de website van TWC ‘t Ventieleke deze gravelride tegen. De tekst was zo uitdagend geschreven dat we afgelopen zondag er met zijn 5-en op uit trokken naar het verre Brabant.

En wat stond er dan eigenlijk in de beschrijving over de route ? Nou, dat was nogal een uitgebreide lap tekst. Daar komt ie:

De routes gaan door de vele natuurgebieden die de regio rijk is. De 55 en 135 km routes gaan door natuurgebieden Lieropsche Heide, Strabrechtse Heide, Herbertusbossen, Vroolijke Jager en Somerensche Heide. Deze routes gaan ook langs het kanaal Zuid-Willemsvaart.

De 80 en 135 km routes gaan door natuurgebieden Kleine Moost, Asbroekerheide, Waterbloem, Marisberg en Kwakvors en langs natuurgebieden Nationaal Park De Groote Peel, Scherliet en ’t Zinkske. Deze routes gaan ook langs de kanalen Zuid-Willemsvaart, Noordervaart, Afwateringskanaal, Kanaal van Deurne en de Helenavaart.

Kortom, een nogal uitvoerige en gedetaileerde omschrijving. Wil je de korte uitvoering ? Het is een enorm gevarieerde gravelride die tot aan de Maas bij Limburg leidt. De route voert langs kanalen, over heidegebieden, door bossen en veel echte gravelpaden.

Wij hebben gekozen voor de route van 131 kilometer. Deze route heeft weinig hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld op de Veluwe wel het geval is maar nogmaals een afwisselende route met veel verkeersluwe stukken en veel natuurschoon. Kortom: ook deze gravelride is weer een aanrader eersteklas.